PK alle categorieën levert heel wat medailles op.

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 09:33

Het zomerseizoen is nog maar pas gestart en het eerste kampioenschap stond al op de agenda. Het PK alle categorieën was een eerste wedstrijd om te bekijken of de stages en de trainingen na het winterseizoen goed verteerd werden.

Hieronder de voornaamste resultaten van onze AVR-atleten:

Cadetten meisjes:

Op de 100m en de 200m behaalden Lisa Debucquoy en Flore Vandenbroucke mooie resultaten. Als eerstejaars werd Lisa 3e en Flore 4e op de 100m. Op de 200m ging het net andersom en werd Flore 3e en Lisa 4e. Op de tweede dag behaalde Flore nog 2 bronzen medailles op de 80mhorden en de 300mhorden. Lisa voegde nog een bronzen medaille toe in het verspringen.

Elise Meirlevede behaalde een zilveren medaille op de 400m.

Cadetten jongens

Kobe Verleyen en Ewoud Lagrou namen als tweedejaars enkele wedstrijden voor hun rekening. Op de eerste dag sprong Kobe naar de 2e plaats in het verspringen. Ewoud won het speerwerpen en werd 3e in het verspringen. Op de 2e dag werd Kobe mooi 2e op de 100m en wat later werd hij door Ewoud gevolgd als 2e op de 200m. Zowel Kobe als Ewoud liepen daarbij een mooi PR.

Emile Dorme liep zijn eerste wedstrijd over 300mh, deelde goed in en behaalde een 2e plaats in een mooie tijd.

Scholieren meisjes

Amelie Saint Germain en Daglinde Cools waren onze enige atletes bij de scholieren meisjes. Op zaterdag nam Amelie deel aan het hoogspringen en het kogelstoten. In het hoogspringen leverde dat een 2e plaats op, in het kogelstoten werd dat 6e plaats. Daglinde werd 2e op de 1500m.

Scholieren jongens

De scholieren jongens lieten zich van hun beste kant zien. Lukas Cneut behaalde 2 overwinningen met zeges op 100m en 200m. Lukas Sarrazyn behaalde ook 2 overwinningen in speer en kogel. Alex Spriet liep naar een mooi PR op de 1500m en dat leverde een 2e plaats op.

Junioren dames

Adeline Temmerman liep op de 1500m naar een ruime overwinning bij de junioren. In het verspringen behaalde Lente Devarrewaere een 2e plaats in het verspringen, Aster Vuylsteke een 3e in het speerwerpen en Jitske Bekaert eveneens een 3e plaats op de 400mhorden.

Junioren heren

Victor Priem sprong op de eerste dag naar een nieuw PR in het polsstokspringen met een sprong over 4m80. Mooie start van het zomerseizoen. Op de 2e dag won Nand Vanderiviere in een nieuw PR de 800m waarin Jeroen Lagrou met de 3e plaats naar huis terugkeerde.

Senioren dames

Manon De Marez en Jutta Decock liepen op de eerste dag naar een 2e en 3e plaats op de 200m. Op zondag won Manon overtuigend de 400m in een mooie seizoensopener. Op de tweede dag domineerden de AVR -dames de afstandsnummers. Op de 1500m werden de eerste 3 plaatsen ingenomen door Julie Voet, Jana Vandepoele en Lien Goossens. Net als vorig jaar dubbelde Julie de 1500m en de 3000m en liep daarin in een nieuw PR naar de overwinning. Op de 3000m werd Saskia Vens 2e. Sara Stevens tenslotte behaalde nog een 3e plaats in het verspringen.

Senioren heren

Bij de senioren startte Iben Degryse als favoriet op de 110mhorden en hij liep ook naar de overwinning. Michiel Cneut nam op de eerste dag deel aan het speerwerpen en werd 2e met een worp van 43m08.

Op het einde van de tweedaagse eindigde AVR met 12 gouden, 13 zilveren en 11 bronzen medailles.