Zondag 11/02 KVV veldlopen in Diest

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 19:33

Het veldloopseizoen loopt op zijn laatste benen. Door de veranderingen in de kalender met het BK in november ipv eind februari of begin maart, was de belangstelling voor dit KVV wat minder dan andere jaren. Bij de meeste wedstrijden waren de toppers wel aanwezig.

Van AVR-zijde waren er 11 atleten ingeschreven waarvan er 8 konden deelnemen aan het kvv vanaf cadet.

Bij de miniemen stonden met Noor De Witte en Olivia Verbiest de 2 vaste waardes aan de start. In een heel aantrekkelijke wedstrijd met enkele wissels aan de kop van de race was het uiteindelijk Fran Van Hollebeke van Flac die met 1” voorsprong won voor Olivia Verbiest. Noor De Witte liep een halve minuut later als 8e over de streep wat een mooi resultaat is in een wedstrijd met 32 deelnemers.

Lars Verbiest was de AVR atleet bij de miniemen jongens. In zijn reeks stonden er 40 atleten aan de start. Lars kon zijn positie mooi behouden en werd uiteindelijk 12e. zeker een goed resultaat.

Bij de cadetten jongens liepen de beide jaren samen, maar werd er een klassement opgemaakt volgens geboortejaar. Eerstejaars Mattis Saint Germain moest dus opboksen tegen sterke tweedejaars. Met 71 deelnemers was dit een grote bende. Roel Damman van HCO en de Waal Bernabe Chilliade startten heel snel en trokken zo de groep uit elkaar. Na het tweetal kwam dan alles zo weer een beetje samen. Aan de finish was er tussen de 2e en de 9e plaats amper 10 seconden verschil. Mattis finishte knap als 6e in de wedstrijd en eindigde op het Vlaams Kampioenschap bij de eerstejaars als 2e nadat hij in de laatste 10 meter nog een atleet van Mol moest laten passeren. Een heel mooi einde van een knappe winter.

Bij de masters vrouwen +50, die samenliepen met de scholieren meisjes, kwam Sabine Dejaeghere aan de start. Op de eerste 2 plaatsen liepen er 2 masters van de categorie W50 en daar moest Sabine geen rekening mee houden. Achter Sabine liep met Karen Peeters een concurrente voor de titel bij de W55. Sabine kon Karen op het einde nog afhouden en met een verschil van 9” de titel van Vlaams Kampioene behalen.

In een sterk deelnemersveld stond Adeline Temmerman aan de start van de korte cross. Adeline werd daarin 21e op 33 deelnemers.

Daarna was het aan de beurt aan Julie Voet bij de senioren vrouwen. In haar eerste jaar bij de senioren dames, moest ze opboksen tegen een internationaal veld. Een Engelse en Nederlandse atleten gingen er al snel vandoor en daarna vormde zich een duo en iets verder een groepje van een aantal Belgische dames. Julie kon haar plaats goed behouden en zou uiteindelijk als 9e eindigen. Nog belangrijker was haar 3e plaats in het KVV en de overwinning in het KVV voor atleten jonger dan 23.

Bij de mannen startte Steven Casteele wat behoudender op de lange cross. Na de eerste ronde kwam hij in pakweg 15e plaats door, maar met nog zicht op de atleten voor zich. Gaandeweg kon hij enkele plaatsen opschuiven om uiteindelijk als 7e en als 5e in het KVV over de finish te komen. Met minder dan 1 minuut achterstand op een ontketende winnaar Nicolai Sake is dat zeker een opsteker op het einde van het seizoen.

In de juniorenwedstrijden waren er heel wat Britse atleten die het verloop van de wedstrijden bepaalden. Bij de junioren heren had AVR met Jerome Kindt en Nand Vanderiviere 2 atleten aan de start. 7 van de eerste 10 atleten aan de finish kwamen uit GBR. Kort daarna kon Jerome zich als 14e plaatsen. Het leverde hem ook een 5e plaats op in het KVV. Nand had het iets moeilijker in de modder en werd toch nog 28e op bijna 40 deelnemers.

De laatste AVR-atlete die aan de start kwam was Saskia Vens bij de masters W35. Kort na de start werd ze op haar hiel getrapt en verloor ze een spike. Ze stopte om die terug aan te trekken en verloor zo heel wat plaatsen en tijd op de andere atleten. Na een lange inhaalrace kon ze op het einde nog net Hetty Boons van KKS afhouden om zo als 4e in de wedstrijd en als 3e bij het KVV van de W35 te eindigen. Terug een goede prestatie van Saskia.

verslag: Jurgen Cneut